Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 35 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Hmyzí protein v krmivech pro drůbež – kalkulace ceny produktu a marketingová strategie.
Pešková, Barbora
Pešková, B. Hmyzí protein v krmivech pro drůbež – kalkulace ceny produktu a marketingová strategie. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2023. Hlavním cílem práce je navrhnout a finančně vyčíslit marketingovou strategii pro krmiva drůbeže obsahující proteiny získané z povolených druhů hmyzu. Vedlejším cílem je kalkulace jejich ceny a srovnání se standardně používanými druhy krmiv. V literární rešerši je popsána problematika krmiv pro drůbež s obsahem hmyzího proteinu. Pro potenciální krmiva je vytvořena kalkulace jejich ceny. Práce také obsahuje dotazníkové výzkumy napříč třemi skupinami – výrobci krmiv pro drůbež, chovatelé drůbeže a koneční spotřebitelé drůbežího masa/vajec. Na konci je návrh marketingové strategie vč. jejího finančního odhadu.
Vliv výživy a prostředí na masnou užitkovost kuřecích brojlerů
HOUSKOVÁ, Lucie
Výživa kuřecích hybridů se těší velké oblibě. Již jsou predikce, že se kuřecí maso stane jedním z nejkonzumovanějších. Důvody mohou být cena, chutnost nebo složení a lehká stravitelnost kuřecího masa. Pro chovatele je nespornou výhodou krátký výkrm kuřecích brojlerů a nízkých nároků na prostor. Práce je zaměřená na základní stavební prvky důležité pro výkrm kuřecích hybridů. Praktická část se zabývá výkrmem dvou skupin brojlerů v domácím prostředí, pokaždé ve stejném pro-středí ale v odlišným ročním období. Tyto výsledky byly porovnány se srovnávací-mi skupinami v konvenčním chovu. Při pokusu bylo zjištěno, že při výkrmu v teplém ročním období s přístupem do venkovního výběhu lze dosáhnout i vyšších výsledků než v konvenčním chovu. Naopak bylo prokázáno, že skupina v chladnějším období, která neměla možnost pobytu ve venkovním výběhu nedosáhla ani průměrných přírůstků.
Hmyz – složka krmiv pro drůbež: ekonomické souvislosti a marketingová strategie.
Konečný, Lukáš
Bakalářská práce se zabývá hmyzem, jakožto složkou potravy drůbeže z ekonomického a marketingového hlediska. Práce je rozdělena na dvě části, tj. literární rešerše, která zahrnuje historii, legislativu, odborné články a studie zabývající se problematikou hmyzu v krmivech pro drůbež. V druhé části se budeme věnovat hmyzím krmivům společnosti Underground Food, průzkumu trhu, vyhledávání dalších hmyzích krmiv pro drůbež a porovnání cen těchto krmiv obsahující hmyzí složku. V závěru je navrhnuta marketingová strategie s cílem zviditelnit krmiva drůbeže s obsahem hmyzu.
Automatizovaný systém pro ekologický chov drůbeže
CÍSAŘ, Aleš
Bakalářská práce navrhuje konkrétní technické řešení automatizovaného systému pro ekologický chov drůbeže. Po provedené analýze problematiky, podmínek chovu a získání hlavních parametrů, které musí být splněny, byl navržen modulární systém. Systém zohledňuje základní požadavky ve formě parametrů, které podmiňují efektivní chov. Jedná se zejména o řízení oblasti bezpečnosti, mikroklimatu, potravy a výsledné produkce. Přestože klíčovou vlastností řídicího systému je jeho autonomní režim, je doplněn i o mobilní aplikaci, která umožňuje monitorování aktuálního stavu a manuální ovládání zejména akčních členů. Navržený systém by měl pomoci chovatelům snížit náklady a časovou náročnost malochovu drůbeže v mobilních kurnících.
Vyhodnocení emisí amoniaku z chovu drůbeže ve vybraném zemědělském podniku
HUCEK, Jiří
Tato diplomová práce se zabývá znečišťujícími látkami, které unikají do ovzduší při intenzivním chovu brojlerových kuřat. Největším znečišťovatelem je plyn amoniak, který má za následek především tvorbu skleníkového efektu a tím přispívá ke globálnímu oteplování planety. Mnoho vědců se zabývá možnostmi na snížení toho nežádoucího plynu, a proto vyvíjí moderní technologie ustájení pro všechny druhy hospodářských zvířat chovaných v intenzivním hospodářství. Závěrečná práce vyhodnocuje produkci emisí zemědělského chovu brojlerů. Především vyhodnocení roční emise amoniaku a snižování produkce tohoto plynu, ve vybraném zemědělském podniku. Měření probíhalo u soukromé zemědělské firmy ZEFA Nová Pec spol. s r. o. v zemědělském areálu chovu brojlerových kuřat, ležící nedaleko Strunkovic nad Blanicí.
Návrh 3D modelu reálného ustájení drůbeže pro potřeby počítačových simulací
MÁTL, David
Diplomová práce je zaměřena na tvorbu 3D modelu reálného ustájení drůbeže, který bude sloužit pro potřeby počítačových simulací. Rozměry, potřebné k vypracování práce, byly naměřeny v reálné hale pro chov drůbeže. Model je tvořen pomocí počítačového 3D modelování v programu SolidWorks v bezplatné studentské verzi. V rešeršní části práce jsou představeny limitní hodnoty amoniaku a systémy na jejich snížení v ustájení drůbeže. V další části je popsána revoluce 4.0 a to, jak souvisí s ustájením drůbeže. Následující část se věnuje chytrým technologiím používaných v zemědělství a jejich spojení s chovem drůbeže. Praktická část zahrnuje pracovní postup tvorby a sestavení modelu.
Základní aspekty výživy nosných plemen slepic
PAPOUŠKOVÁ, Tereza
Tato bakalářská práce se věnuje správné výživě slepic určených k produkci vajec. Jedná se zde především o nosnice chované ve velkochovech. Jsou zde uvedeny informace o nejlepších čistokrevných plemenech chovaných u nás v malochovech a hybridech nosného typu využívaných ve velkochovech. Dále o anatomii a fyziologii trávicího traktu slepice, obecné pojednání o živinách, mineráliích a vitamínech. Tyto informace jsou poté podrobně popsány s ohledem na konkrétní kategorie zvířat a jejich potřeby.
Nejlepší dostupné techniky v intenzivních chovech drůbeže a prasat: analýza současného stavu v České republice
HAVELKA, Zbyněk
Diplomová práce se zabývá problematikou využití nejlepších dostupných technologií (BAT) v chovech drůbeže a prasat spadajících do režimu IPPC v České republice. V diplomové práci je zpracován přehled legislativního rámce IPPC v České republice, přehled nejvýznamnějších BAT. Z hlediska intenzivních chovů drůbeže a prasat je zpracován přehled počtu zařízení a jejich umístění v republice, hlášené roční emise amoniaku a BAT využívané těmito zařízeními.
Doplňkové látky ve výživě drůbeže
PEKAŘOVÁ, Eliška
Tato bakalářská práce se zabývá odlišností trávení, potřebnými živinami a doplňkovými látkami pro drůbež. Doplňkové látky jsou rozděleny do čtyř skupin zootechnické, technologické, senzorické a nutritivní doplňkové látky. Každá skupina je popsána a jsou charakterizovány jednotlivé druhy doplňkových látek a jejich využití ve výživě. V práci jsou popsané jednotlivé látky a jejich popis a vliv na zdraví, produkci nebo krmivo.
Analýza poptávky po mase v České republice
Dlasková, Karolína ; Ščasný, Milan (vedoucí práce) ; Polák, Petr (oponent)
Maso a masné výrobky tvoří největší podíl na výdajích českých domácností za potraviny. Tato práce nabízí komplexní pohled na trh s masem v České republice a detailně mapuje determinanty poptávky po něm. Přináší přehled nejpoužívanějších poptávkových modelů, z nichž pro empirickou analýzu volí log-log model odhadovaný metodou nejmenších čtverců. Jádrem práce je odhad vlastních cenových a důchodových elasticit poptávky po mase a jeho jednotlivých druzích ze statistik rodinných účtů za roky 2000 až 2012. Odhady jsou až na cenovou elasticitu poptávky po hovězím mase, která je rovna 0,13, konzistentní s předchozími studiemi na toto téma. Domácnosti za sledované období vykazují jednotkovou důchodovou elasticitu poptávky po mase a cenovou elasticitu rovnu -1,2. Vývoj elasticit se pro jednotlivé druhy masa různí. Analyzovány jsou i významné sociodemografické vlivy na množství poptávaného masa, jako je přítomnost ženy v čele domácnosti, výše dosaženého vzdělání, věk a další.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 35 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.